Filters verwijderen

ONTBIJT LUNCH DRANKEN HOOFDGERECHTEN VOORGERECHTEN SNACKS SOEP HUISDIEREN DESSERTS CONDIMENTEN BAKKEN

Jaarrond

In Jaarrond zijn meer dan 100 seizoensrecepten en columns uit Volkskrant Magazine gebundeld. Yvette kookt in haar rubriek waar ze zin in heeft, voornamelijk met groenten, soms met vis en héél af en toe een verdwaald stukje vlees, of een hartig of zoet baksel.

Kook met het seizoen mee
Jaarrond is opgedeeld in seizoenen en maanden. Verwacht in de winter geen verse tomaten of aardbeien, maar wél creatieve en toegankelijke gerechten met kool, spruiten of knolselderij. Yvette deelt recepten wanneer de groenten en fruit op hun allerbest zijn. Gegrilde asperges met sojakaramel en amandelen in april, Omgekeerde kersen-amandeltaart in juli, Maiskolven van de grill met geslagen feta en hete honing in september en Winterrisotto met kaki en rozemarijn in december.

Opmaaktips
Yvette gooit nooit wat weg en geeft bij elk recept één of meerdere tips om de restjes mee op te maken. Fregola van de vorige dag wordt snel omgetoverd tot een salade, van de droog geworden chocoladecake maakt u wentelteefjes en de saus van de walnotenpasta is ook ontzettend lekker op geroosterde aubergine. Zo wordt de lezer vanzelf een betere kok.

  • Auteur: Yvette van Boven
  • Fotografie: Oof Verschuren
  • Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
BESTEL JAARROND HIER