Filters verwijderen

ONTBIJT LUNCH DRANKEN HOOFDGERECHTEN VOORGERECHTEN SNACKS SOEP HUISDIEREN DESSERTS CONDIMENTEN BAKKEN

Over

Yvette van BovenYvette van Boven (Dún Laoghaire, Ierland, 1968), woont afwisselend met haar man, fotograaf Oof Verschuren, en hond Hughie in Amsterdam, Nederland en West Cork, Ierland. Ze werkt als (culinair) schrijver, kok, illustrator, grafisch vormgever, tv- & podcastpresentator.

Van Boven schreef talloze succesvolle kookboeken – zoals Home Made, Home Sweet Home en Home Made Basics – die zijn vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Haar laatste twee boeken Home Made Basics en Van Boven In Het Wild werden, evenals haar eerste boek Home Made, bekroond met het Gouden Kookboek: beste Nederlandse kookboek van het jaar.

Bijna al haar boeken maakt Yvette samen met haar man, fotograaf Oof Verschuren.

Ze maken onderscheidend werk en zoeken steeds naar nieuwe vormen om hun liefde voor eten en alles wat daar bijhoort vorm te geven. Dat doen ze niet alleen door middel van fotografie, soms ook met illustraties, of bijvoorbeeld met de vele eigengemaakte fonts of andere media waardoor hun werk steeds weer vernieuwend en anders is.

Naast haar boeken is Yvette ook bekend van de tv-programma’s De Streken van van Boven voor AvroTros en Koken met Van Boven voor de VPRO, haar wekelijkse rubriek in Libelle en Volkskrant Magazine en haar smakelijke maandelijkse bijdrage aan culinair magazine delicious.

Van Boven illustreert al haar eigen werk. Ook doet ze de art direction en vormgeving van al hun eigen projecten zelf.

Je kunt moeilijk om Yvette heen, die je toch wel de diva van home cooking mag noemen. – NRC Handelsblad