Filters verwijderen

ONTBIJT LUNCH DRANKEN HOOFDGERECHTEN VOORGERECHTEN SNACKS SOEP HUISDIEREN DESSERTS CONDIMENTEN BAKKEN

Media

televisie, magazines en meer

Van Boven maakt content voor, televisie, magazines en krantenONLINE SERIE

Van Boven (w)eet het

In de nieuwe online serie Van Boven (w)eet het geeft Libelle’s Yvette van Boven ons een kijkje in haar eigen keuken. Ze deelt slimme, smakelijke tips die passen bij haar wekelijkse receptenserie uit het magazine. Daar steek je wat van op terwijl het water je in de mond loopt.

ga naar de serie

tijdschrift

Column delicious.

Voor het kooktijdschrift delicious. magazine verzorgt van Boven maandelijks een vaste column vergezeld van een of meerdere recepten. Elk jaar een nieuw thema: in de nieuwe serie van dit jaar gaat Yvette aan de slag met Klassiekers. Ze kleed ze uit en weer aan, maar dan net een beetje anders. Zo leert u goed proeven en kijken naar ingrediënten …en dus koken.

Ga naar de delicious. website

Tijdschrift

Volkskrant Magazine

Wekelijks bedenkt van Boven een seizoensrecept voor Volkskrant Magazine en geeft suggesties om iets met de restjes te doen. Het recept wordt vergezeld door een column van haar hand en een foto van het gerecht dat ze zelf kookt en fotografeert met haar man, fotograaf Oof Verschuren.

De jarenlange samenwerking tussen Volkskrant en Yvette heeft geresulteerd in een berg boeken, zoals De Bomvolle Oven van van Boven of het aankomende boek Van Bovens Leftovers. Voor deze boeken en rubrieken heeft Yvette ook altijd alles zelf geïllustreerd.

ga naar alle Volkskrant recepten

TV

Van Boven eet een eiland

Cornald Maas reist voor het programma OPIUM OP OEROL af naar Terschelling en ontvangt daar iedere dag een bekende schrijver met wie hij deze tijd beschouwt. Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe verzorgen dagelijks een muzikale bijdrage, presentator en historicus Mischa Blok gaat op zoek naar de verborgen verhalen en chef-kok Yvette van Boven verdiept zich in duurzame streekgerechten.

Oerol is onmiskenbaar verbonden met het eiland Terschelling. Het samenspel tussen natuur, locatietheater en beeldende kunst is uniek. Wat is de magie van deze plek? Kok en tv-maker Yvette van Boven eet tijdens het festival dagelijks een stukje eiland, dat een geheel eigen natuur heeft, en gaat op verkenningstocht naar  alles wat eetbaar en duurzaam is.

bekijk alle afleveringen

TV

De streken van van Boven

Met haar auto vol keukengerei en servies en haar jonge hond Hughie als reisgenoot gaat Yvette van Boven op culinaire roadtrip. Op zoek naar lekkernijen die Nederland ons brengt, reist de culinair auteur en topkok naar verschillende streken van ons land in het nieuwe AVROTROS-programma De Streken van Van Boven. Yvette ontmoet enthousiaste mensen die haar de fijne kneepjes laten zien van hun passie; lekker eten. En laat dat nou ook de liefde van Yvette zijn. Overal waar ze komt, van boerenerven tot in de haven, maakt zij met de producten uit die streek de heerlijkste gerechten.

bekijk seizoen 1 / 2020

Tijdschrift

Recepten voor Libelle

Wekelijks schrijft én produceert Yvette alle recepten voor het weekblad Libelle. Ze zorgt dat alle recepten gefotografeerd en al in het tijdschrift terecht komen en werkt daarbij samen met geweldige fotografen, stylisten en koks om te zorgen dat de lezers steeds nieuwe inspiratie vinden voor de wekelijkse dis. Er wordt altijd gewerkt met ingrediënten van het seizoen die makkelijk en door het hele land verkrijgbaar zijn, verrassende recepten die net een beetje spannender zijn, maar niet moeilijk te bereiden. 

Libelle is online het grootse vrouwenmediamerk van Nederland, met een lezersbereik van 3,4 miljoen lezers per maand.

Bekijk recepten bij Libelle

TV

Koken met van Boven

Yvette van Boven laat zien hoe je eenvoudig, betaalbaar en duurzaam kan koken met ingrediënten van de boer, imker, tuinder of de lokale buurtsuper. Resultaat: ambachtelijke en biologische lekkernijen. Klik hieronder voor álle afleveringen, kerstspecials, extra fragmenten, kookfilmpjes en recepten. Maar ook voor de nationale interactieve telerskaart.

Bekijk alle seizoenen