Filters verwijderen

ONTBIJT LUNCH DRANKEN HOOFDGERECHTEN VOORGERECHTEN SNACKS SOEP HUISDIEREN DESSERTS CONDIMENTEN BAKKEN

04-04-2023

van Boven’s Wild Winter Gin

De Wild Winter Gin is de tweede gin uit de ketel van Van Boven. Samen met destillateur Wagging Finger zette ze haar Wild Woodland Gin wekenlang op ingebrande Eikenhouten vaten, waardoor de gin een rokerige, complexere smaak (én kleur!) krijgt die je eerder zou verwachten bij whiskey. Toch is dit onmiskenbaar écht gin. We drinken deze gin nu niet meer met tonic, maar eerder puur, met een klontje ijs en een schijfje verse gember of vermengd met gingerale en als ‘t even kan, een drup Angostura Bitters erin. 

Net als de Wild Woodland Gin is deze rokerige Winter Gin ook echt het àllerbeste ingredient voor de lekkerste negroni uit je leven.  

De beide gins van Van Boven smaken direct naar een boswandeling: sparrentoppen, jeneverbes en salie voeren de hoofdtonen, met hints van laurier, mandarijn, allspice, kaneel en steranijs. Sparrentoppen zijn een van de favoriete wilde ingrediënten van Yvette. De volle harsige smaak van sparren maakt de gin ongelofelijk lekker zacht en heel onderscheidend. 

Van Boven’s Winter Gin & Wild Woodland Gin zijn geproduceerd in een kleine, genummerde oplage bij Wagging Finger Distillery in Deventer en verkrijgbaar bij De Wijnwinkel, te Amsterdam.

Wild Woodland Gin 0,7l / 42,5% winkelverkoopprijs: €41,50, ex verzendkosten
Wild Winter Gin 0,7l / 47,5% winkelverkoopprijs: €47,50, ex verzendkosten

Wilt u ook onze Wild Woodland Gins gaan verkopen in uw winkel of restaurant? Dat kan, stuur een mail met aanvraag naar bestellingen@wijnwinkel.com / We hanteren een minimumafname van 6 flessen (1 doos). 

De Wijnwinkel
Runstraat 23, 1016 GJ, Amsterdam

020-6380157
bestellingen@wijnwinkel.com

Openingstijden:
Dinsdag tot en met Vrijdag: 11:00-19:00
Zaterdag: 11:00/18:00
Zondag & Maandag: Gesloten