Filters verwijderen

ONTBIJT LUNCH DRANKEN HOOFDGERECHTEN VOORGERECHTEN SNACKS SOEP HUISDIEREN DESSERTS CONDIMENTEN BAKKEN
Bakken

Yoghurt-courgettecake met hazelnoot


1 uur en 40 min

voor 1 cake

Recept printen

Slingert er nog een courgette rond in de koelkast? Alle niet meer zo mooi ogend fruit of groente kan in een cake. Probeer mijn cake met courgette maar eens. Zo komt de groentela weer leeg en met zo’n homemade cake maak je iedereen heel blij.
Dit recept stond eerder in delicious

100 gram hazelnoten
300 gram bloem
1 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
150 gram kristalsuiker
2 eieren
125 ml lichte olie (bijv. zonnebloem)
100 gram yoghurt
200 gram courgette grof geraspt, iets uitgeknepen
GLAZUUR
±200 gram poedersuiker
50 gram yoghurt
ook nodig: ingevette cakevorm inhoud 1,5 l

  • Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • Spreid alle hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze ± 8 min. in de warme oven tot ze gaan geuren. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof, maar houd 3 el apart. Laat de oven aan.
  • Meng in een beslagkom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de suiker met de eieren, de olie en de yoghurt tot een egale saus. Giet dat mengsel samen met de geraspte courgette en de gehakt noten bij de bloem en roer tot alles goed is gemengd, maar roer niet te lang!
  • Bak de cake in ± 1 uur en 10 min. in het midden van de oven gaar of tot een satéprikker er mooi droog uitkomt. Laat de cake ± 5 min. rusten en stort hem voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen.
  • Roer de poedersuiker door de yoghurt voor de glazuur tot het echt goed dik is. Giet het over de cake en bestrooi met de achtergehouden noten.