Filters verwijderen

ONTBIJT LUNCH DRANKEN HOOFDGERECHTEN VOORGERECHTEN SNACKS SOEP HUISDIEREN DESSERTS CONDIMENTEN BAKKEN

29-07-2021

Homakase is er!

Een boek door Oof Verschuren, onder redactie van en met vormgeving door Yvette van Boven

Omakase betekent letterlijk: ‘ik laat het aan u over (chef). De chef bepaalt dus het menu en de gasten, in het geval van de Japanse Omakase meestal maar een paar, krijgen voorgeschoteld wat de chef voor ze bereidt. 

In het boek Homakase hebben we het niet over de chef van een Japans restaurant maar over omakase thuis, helemaal home made dus. 

Fotograaf Oof Verschuren (bekend van de fotografie van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi.

Dat vergt wat toewijding, maar Oof praat u er gewoon helemaal doorheen. Stap voor stap, foto per foto laat hij u zien hoe u op professionele wijze échte sushi bereidt voor 6 gasten bij u aan tafel. 

Bij alle minder bekende ingrediënten of benodigde keukenspullen wordt stilgestaan, ook waar ze te krijgen zijn en zo nodig ook in welk seizoen. 

In Homakase maken we sushi met lokale vis of groenten, want ook dat is het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en binnen het seizoen. Dat kan ook makkelijk hier in Nederland, want uit West-Europa komen evenveel veel geweldige producten die allemaal aan bod komen in het eerste boek van Oof.

Alle fotografie, illustraties en prenten zijn eveneens van zijn hand, zijn vrouw Yvette van Boven werkte alles uit en gaf het vorm. Het resultaat is een schitterend, en uiterst bruikbaar boek waar elke beginner of beetje gevorderde thuiskok mee uit de voeten kan. 

BIO

Oof Verschuren (1967) studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkt dagelijks als fotograaf voor nationale en internationale opdrachtgevers in de reclame en mode. Hij woont met zijn vrouw Yvette van Boven en hond Hughie in Amsterdam en in West Cork, Ierland. 

Oof heeft zichzelf in zijn vrije tijd opgeleid tot gedreven thuiskok in de Japanse keuken. 

432 pagina’s dik | luxe gebonden uitgave | €34,99 | Nijgh & van Ditmar